Crna Gora otvara granice početkom juna za neke zemlje, Srbija nije na spisku

Crnogorski premijer Duško Marković saopštio je danas da će Crna Gora, u skladu sa odgovarajućom procenom u vezi sa epidemijom korona virusa, u prvim danima juna otvoriti granice sa zemljama koje ispunjavaju kriterijume Instituta za javno zdravlje.
On je najavio da će Crna Gora 1. juna otvoriti granice sa Hrvatskom, Slovenijom, Austrijom, Nemačkom, Poljskom, Češkom, Mađarskom, Albanijom i Grčkom.
 
"Granice ćemo otvarati prema zemljama koje imaju sličan epidemiološki status. Nećemo tražiti posebna testiranja, svi će dobiti jasna uputstva šta ih očekuje u zemlji i koje propise moraju poštovati", rekao je premijer Crne Gore.
 
Plan je da se od naredne sedmice otvore vrtići i bioskopi, a da početkom juna budu dozvoljena javna okupljanja do određenog broja ljudi.
  • Ljubica

    26.05.2020 19:20
    Bitno je da mi ne proterujemo, i ne zatvaramo granice za njihove kriminalce. To me jako interesuje, ZAŠTO? Ko ima je to u interesu?
  • MK

    26.05.2020 08:39
    Pa vise bismo mi njih ukantali da mi njima zatvorimo granice! I onako je vise od polovine ionako mnogobrojnih crnogoraca po Srbiji. Koga uopste i briga za njih, to njihovo more je uzas svakako!
  • Komifo

    26.05.2020 08:38
    Kanda ništa od lizanja kašika pod Ostrogom ove godine.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet