Još jedan radnik na farmi krzna se zarazio virusom korona preko kune

U Holandiji je otkriven drugi slučaj prenošenja virusa korona sa kune na čoveka, saopštilo je ministarstvo poljoprivrede te zemlje.
Još jedan radnik na farmi krzna se zarazio virusom korona preko kune
Foto: Pixabay
Ministarka Karola Skauten je u pismu parlamentu ponovila da Nacionalni institut za zdravlje veruje da je rizik prenošenja bolesti sa životinje na ljude izvan farmi na kojima se drže "zanemarljiv".
 
Ona je 20. maja obavestila parlament da je radnik jedne farme u Holandiji na kojoj se uzgajaju kune radi izvoza krzna zaražen virusom preko životinja o kojima se stara.
 
Pojava zaraze virusom korona među kunama na farmama u Holandiji zabeležena je još u aprilu, kada su zaposleni primetili da neke životinje imaju poteškoća s disanjem, što je pokrenulo dodatnu istragu.
 
Pod pritiskom aktivista za prava životinja, Holandija je 2013. godine zabranila otvaranje novih farmi kuna, dok bi postojeće trebalo da budu zatvorene do 2024.
  • Nesvest

    26.05.2020 10:26
    Ranije je lov na životinje bio normalan u sklopu odbrane od hladnoće i borbe za opstanak na ovoj surovoj planeti. Danas je čist bezobrazluk gajenje životinja i držanje u surovim uslovima zbog krzna ili potrebe za žderanjem prevelikih količina mesa i prerađevina.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet