Nakon kontramere Srbije Crna Gora menja plan

Crnogorske vlasti su nedavno objavile listu zemalja prema kojima otvaraju granicu od prvog juna, među kojima nije bilo Srbije.
Nakon kontramere Srbije Crna Gora menja plan
Foto: Pixabay
Kriterijum za tu listu je bilo ne više od 25 obolelih na 100.000 stanovnika, a među državama sa kojima se otvara granica našla se i Poljska, koja ne ispunjava taj kriterijum.
 
Međutim, nakon kontramera koje je Srbija donela, izgleda da je došlo i do promene u odluci crnogorskih vlasti.
 
Premijer Crne Gore Duško Marković izjavio je da će odluka o tome sa kojim će državama otvoriti granice biti zasnovana na epidemiološkoj situaciji i da u njoj neće biti nimalo politike.
 
"Naš je cilj zdravlje, a ne samo ekonomija. Moramo se otvarati, moramo razmišljati o ekonomiji, ali uvek nam u fokusu mora biti zdravlje stanovništva. Ovde ne stanuje politika, nego stanuju zdravstveni standardi. Radujemo se uspehu svake države koja ostvari taj rezultat i Crna Gora ce spremno i sa zadovoljstvom dočekati sve građane svih država u okruženju i ostalih koje budu uspele taj standard da ostvare", rekao je Marković.
 
On je dodao da se Srbija uspešno nosi sa epidemijom i u Vladi se nadaju da će se to desiti brže nego što standardi govore.
 
"U tom trenutku mi ćemo biti otvoreni za srpske državljane. Oni su, ako žele, dobrodošli u Crnu Goru", izjavio je on. 
 
  • Djetic

    28.05.2020 19:03
    Dobre im mjere moramo se odvikavati of putovanja na tu stranu CG ima alternativu.
  • Cobra

    28.05.2020 16:23
    Zašto
    Volim Crnu goru i volim da idem tamo. Sve će to biti ok. Malo političkih tenzija ali narod je narod, i njihovi ovde i naši tamo. Koliko samo naših ljudi ima nekretne u CG i
    Crnogoraca u Srbiji. Živi bili.
  • @st

    28.05.2020 15:49
    Osim Škota, Iraca, Velšana, Amerikanaca, Australijanaca, Novozelanđana... Mnogo ti "dobar" argument...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.