Rumunija od 1. juna ublažava mere

Od 1. juna u Rumuniji će biti otvoreni restorani, saopštio je predsednik Kalus Johanis, ali je pozvao i dalje na oprez.
 Rumunija od 1. juna ublažava mere
Foto: Pixabay
Iako će od tog datuma ponovo početi da rade restorani koji imaju mogućnost da goste služe na otvorenom, i dalje je potrebno voditi računa o bezbednosti, rekao je Joanis i dodao da će naknadno biti objavljene preporuke kojih bi svi trebalo da se pridržavaju.
 
"Na dugom sastanku sa premijerom Orbanom i nekoliko drugih ministara i savetnika analizirali smo situaciju, gde smo sada, stanje epidemije i mere koje bi trebalo da pratimo u narednom preiodu. Danas imamo skoro 200 novih slučajeva, imamo i skoro 200 pacijenata na intenzivnoj nezi, tako da ne možemo da govorimo o tome da imamo značajeno smanjenje epidemije. Kao posledica svega toga, i dalje: oprez, oprez, oprez", rekao je Johanis, prenosi agencija ROM.
 
U Rumuniji je ukupno obolelo od korona virusa skoro 19.000 građana, a preminulo je 1.229. Danas je prijavljeno novih 197 slučajeva i dvoje preminulih.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet