Škotska ublažava mere uvedene zbog virusa korona

Škotske vlasti su najavile početak ublažavanja mera uvedenih zbog pandemije korona virusa, nakon što su do sada odbijale da slede primer Engleske.
Škotska ublažava mere uvedene zbog virusa korona
Foto: Pixabay
Škotlanđani će od sada moći da izlaze u parkove i da viđaju članove jedne porodice uz poštovanje pravila držanja razmaka od dva metra, saopštila je premijerka Nikola Stardžon, ali je preporučila stanovnicima da "ostanu kod kuće koliko to mogu".
 
"Ono što sam danas najavila jesu važni koraci ka povratku u normalu, ali oni su nužno oprezni", rekla je škotska premijerka.
 
Neke prodavnice će od ponedeljka biti ponovo otvorene i moći će da se nastave aktivnosti u građevinskom sektoru, ali "nevažni" objekti poput pabova, restorana i kafića ostaju zatvoreni, osim lokala koji nude proizvode za poneti. Povratak nastavnog osoblja u obrazovne institucije je predviđen tek za 11. avgust. Iako škotska vlada nije utvrdila granice za kretanje, ona snažno preporučuje da se ostane u opsegu od osam kilometara.
 
"Ne želimo mase ljudi na turističkim ili prirodnim lokalitetima", dodala je škotska premijerka.
 
U Škotskoj ima 2.316 žrtava koronavirusa, a 1.238 je hospitalizovano. Stopa transmisije virusa je sada između 0,7 i 1. Škotska je, poput Engleske, danas pokrenula sopstveni sistem za praćenje kontakata osoba zaraženih koronavirusom kako bi ograničila širenje bolesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet