Njujork se bliži odluci da počne postepeno otvaranje

Grad Njujork, epicentar pandemije koronavirusa u Americi, bliži se odluci da počne postepeno otvaranje, ali broj zaraženih i umrlih nastavlja da raste, virusom je inficirano više od milion i 700.000 ljudi, a preminulo je skoro 102.000 Amerikanaca.
Njujork se bliži odluci da počne postepeno otvaranje
Foto: Pixabay
Kako javlja Glas Amerike, 17 država i dalje registruje rast u broju slučajeva.
 
Gradonačelnik Njujorka Bil de Blazio rekao je da će prva faza otvaranja verovatno početi u naredne dve nedelje, kada će se na posao vratiti između 200 i 400.000 Njujorčana. Guverner države Njujork Endru Kuomo u četvrtak je potpisao izvršnu uredbu i ovlastio privatne biznise da imaju pravo da ne dozvole ulazak ljudima koji ne nose maske.
 
Kako se pokazalo, fabrike za preradu hrane su rasadnici virusa. Jedna fabrika za pakovanje voća saopštila je da je 70 njenih radnika nedavno testirano pozitivno na Kovid-19, a 61 od njih nije pokazivao nikakve simptome.
 
Direktor kompanije izjavio je da pravila nošenja maski i socijalne distance nisu uvek poštovana kada su radnici bili na pauzi.
 
"Mogli smo bolje, nismo uradili dovoljno i nadam se da će drugi izvući pouke iz našeg iskustva, koje je bilo veoma bolno za mnoge", izjavio je Džoš Hinerfeld, direktor fabrike smrznutog voća.
 
A u fabrici za preradu hrane Tajson u Šermanu u Teksasu, više od 300 zaposlenih testirano je pozitivno na virus – što je više od 20 odsto radnika. 49 je dobilo dozvolu da se vrati na posao.
 
Međutim, dok se neki spremaju da se vrate na radna mesta, više od 40 miliona Amerikanaca je bez posla, a dva miliona i 100.000 ljudi podnelo je zahtev za nadoknade za nezaposlene prošle nedelje - ukupno 40 miliona u proteklih 10 nedelja.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.