Vanredno stanje još 14 dana u Severnoj Makedoniji

Predsednik Severne Makedonije Stevo Pendarovski, posle današnjeg sastanka Saveta bezbednosti, produžio je vanredno stanje u zemlji za još 14 dana.
 Vanredno stanje još 14 dana u Severnoj Makedoniji
Foto: Pixabay
Kako je rekao, u najvećem broju opština stanje je stabilno, ali u određenim opštinama postoji ozbiljna zabrinutost.
 
Pendarovski je naglasio da produženje vanrednog stanja nema nikakve veze sa određivanjem datuma za prevremene izbore u Severnoj Makedoniji.
 
To znači da izborni rokovi ostaju zamrznuti do okončanja vanrednog stanja 13. juna. U tom slučaju, prema zakonskim rokovima, izbori bi trebalo da se održe 5. jula. 
 
Još pet osoba preminulo u Severnoj Makedoniji, 35 novih slučajeva
 
U Severnoj Makedoniji je preminulo još pet osoba od korona virusa, te je ukupan broj umrlih 131, objavio je ministar zdravlja Venko Filipče.
 
On je na Fejsbuku napisao da je u današnjem izveštaju Instituta za javno zdravlje Severne Makedonije evidedntirana i beba iz Skoplja, koja je na zahtev roditelja avionom transportovana u Švajcarsku gde je preminula, a prethodno je bila hospitalizovana na Dečijoj klinici sa pozitivnim rezutatom na kovid 19.
 
U prethodna 24 sata je sa 1.120 testiranja je potvrđeno 35 novih slučajeva kovida 19, tako da ukupan broj dijagnostikovanih od početka epidemije u Severnoj Makedoniji iznosi 2.164. 
 
Institut za javno zdravlje je registrovao još 19 pacijenta koji su ozdravili i broj izlečenih je time povećan na 1.535, dok je broj aktivnih slučajeva 498, naveo je ministar zdravlja Severne Makedonije Venko Filiče.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.