Lufthanza pristala na kompromis Vlade i EU za pomoć od devet milijardi evra

Nemačka vodeća aviokompanija Lufthanza pristala je na kompromis koji je postignut između vlade i Evropske unije, prevazilazeći veliku prepreku ka konačnom odobrenju pomoći iz Berlina u iznosu od 9 milijardi evra.
Lufthanza pristala na kompromis Vlade i EU za pomoć od devet milijardi evra
Foto: Pixabay
Lufthanza je saopštila da je pristala na postignuti kompromis između Nemačke i EU u kome će aviokompanija morati da se odrekne nekoliko dragocenih slotova, odnosno dozvoljenih vremena sletanja i poletanja na aerodromima u Frankfurtu i Minhenu.
 
Novinska agencija DPA navodi da je na kompromis pristala i nemačka vlada. Vlada je u ponedeljak najavila paket pomoći kako bi pomogla Lufthanzi, koja se, poput većine aviokompanija, bori sa problemima tokom pandemije koronavirusa.
 
Međutim, EU je usvojila uslove, rekavši da rešenja moraju da sadrže mere koje će odražavati ravnopravne uslove za ostale kompanije. Specifičnosti zahteva EU nisu saopštene, ali iz Lufthanze su rekla da su obaveza na koje je pristala manje u odnosu na početne planove, prenosi DPA. Prema sporazumu, avio-kompanija mora da ukloni do četiri letelice sa dva aerodroma, što je ekvivalent tri prava na poletanje po danu i tri prava na sletanje po avionu, kako bi omogućili konkurenciji da preuzmu slotove, saopštila je aviokompanija.
 
Slotovi će se dodeliti putem licitiranja, a očekuje se da su zainteresovane i niskobudžetne aviokompanije sa Rajener i Izidžet.
 
Nadzorni odbor Lufthanze sada mora da odobri kompletan paket pomoći, uključujući uslove, a nemačka vlada mora da finalizuje svoje planove sa Evropskom komisijom.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.