SZO: Moderno je biti disident i protivnik vakcine

Svetski lobi protivnika vakcine sve je veći, izjavila je predstavnica Svetske zdravstvene organizacije (SZO) u Moskvi Melita Vujnović.
SZO: Moderno je biti disident i protivnik vakcine
Foto: Pixabay
"Taj pokret raste. Danas je moderno biti disident, a lobi protivnika vakcine je sveprisutan i sve glasniji", ukazala je Vujnović.
 
Vujnović se protivi komentarima na društvenim mrežama u kojima se tvrdi da su vakcine smrtonosne i štetne za ljude.
 
"To se radi uprkos tome što svi znaju da su vakcine najvažnija mera u javnom zdravstvu koja je omogućila modernom čovečanstvu da sačuva živote dece, produži ljudski životni vek i smanji broj osoba sa invaliditetom", naglasila je Vujnović.
 
Ona je upozorila da ovakvi stavovi neće promeniti ponašanje ljudi samo prema vakcinaciji, već će naneti i dugoročnu štetu kompletnom zdravstvenom sistemu.
  • Bile

    31.05.2020 17:00
    Nekad
    Dok se vodilo racuna o zdravlju-od kada je to profit farmako mafije vise niko ne veruje

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet