U Velikoj Britaniji rast umrlih i zaraženih virusom korona

U Velikoj Britaniji je u protekla 24 sata došlo do povećanja broja umrlih i novoobolelih od korona virusa i Ujedinjeno Kraljevstvo je sada na drugom mestu u svetu po broju preminulih na milion stanovnika.
U Velikoj Britaniji rast umrlih i zaraženih virusom korona
Foto: FoNet/AP
Ministarstvo zdravlja je saopštilo da su u proteklom danu umrle još 324 osobe, što je 213 više nego u ponedeljak. Od početka epidemije je preminulo 39.369 obolelih, a sa 580 žrtava na milion stanovnika Britanija se izjednačila sa Španijom, koja dva dana zaredom nije imala nijednog umrlog.
 
U poslednja 24 sata registrovana su 1.653 nova slučaja korona virusa, što je 83 više nego u ponedeljak. Ukupno je od kovida-19 obolelo 277.985 osoba.
 
Velika Britanija ima i jednu od najvećih stopa smrtnosti od korona virusa i ona sada iznosi 14,1 odsto.
  • Fikus

    03.06.2020 00:11
    Pare, pare, pare
    A Exit se baš ovih dana pohvali kako britanski Gardijan piše da je odlično što su se među prvima vratili u igru. Superrr, jedva čekamo

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet