VIDEO: Novi snimak brutalnosti policije u SAD

Protesti zbog brutalnog policijskog ubistva Afroamerikanca Džordža Flojda u Mineapolisu traju već deseti dan, a policija je sinoć u gradu Bafalo u državi Njujork ponovo prekomerno upotrebila silu.
Dva policajca gurnula su jednog demonstranta, nakon čega je on pao na zemlju i zatim su prošli pored njega.
 
Rojters prenosi da se na video snimcima lokalne radio stanice čuje zvuk lomljenja sličan pucanju kostiju, a potom se i vidi da oborenom demonstrantu glava krvari.
 
Vidi se kako kordon nastavlja da se kreće, a policajac koji je udario demonstranta preteći se naginje nad njim sve dok ga kolega ne odvuče za ruku i povede dalje.
 
Čuje se kako neko poziva hitnu pomoć, a lokalni radio je u svom izveštaju potvrdio da je hitna pomoć u međuvremenu stigla, pomogla da se povređeni čovek unese u vozilo i kasnije objavila da je on zbrinut i da se nalazi u stabilnom stanju.
 
Dvojica policajaca su suspendovana, bez plate.
 
  • Q

    05.06.2020 13:40
    anon
    samo napred protiv lazi i prevara ! podrska
  • Bibi

    05.06.2020 13:30
    Paravani
    Ljudi su kao ovce pogotovo tamo, a i ovde se to prenelo, jer je to sve paravan za neke druge stvari koje se desavaju i sto treba da je daleko od ociju javnosti, policija radi ono sto im zakon nalaze, ko je ijole pametan tamo nece biti, a hostapleri, narkomani, lopovi i placenici moraju tamo biti zna se zbog cega.
  • dajte

    05.06.2020 12:49
    Ne znam da li mi je draži ovaj što zna da je to 'samo pljačka' radnji, a koji inače verovatno i 'ne podnosi SAD', ali zato nepogrešivo staje na pogrešnu stranu istorije i podržava najgore aspekte američkog društva, ili ovaj što ima pola vijuge pa misli da odraslog čoveka ne mogu i ne treba paralelno da interesuju stvari koje se događaju u njegovoj vlastitoj državi, ali i u svetu. U čemu je problem, ne možeš da obradiš više od jedne informacije?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet