U Španiji se uskoro otvaraju noćni klubovi, ali će biti zabranjeno plesanje

Stanovnici Madrida sa zaštitnim maskama stajali su u redu, održavajući razmak od dva metra, kako bi bili među prvim posetiocima slavnih muzeja nakon što su se ponovno otvorili Prado, Tisen-Bornemisa i Muzej kraljice Sofije posle gotovo tri meseca pauze zbog pandemije virusa korona.
Vlada je zatvorila državne muzeje 12. marta dok je zemlja bila pod karantinom kako bi se suzbilo širenje Covida-19. Restriktivne mere postepeno se ukidaju, a u Madridu to ide polako jer je bio među najgore pogođenima virusom korona.
 
Prado i Muzej kraljice Sofije još nisu u potpunosti otvoreni, ali su mnoga remek-dela izložena, uključujući radove Velaskeza i Goje u muzeju Prado i Pikasovu "Gerniku" u Muzeju kraljice Sofije.
 
Na snazi su epidemiološke mere, uključujući fizičku distancu, smanjeni kapacitet i ulaznice s određenim vremenom poseta. Zaposleni u muzeju mere temperaturu posetiocima koji ulaze u Prado.
 
Španija je do sada zabeležila više od 27 hiljada mrtvih i više od 240.978 zaraženih. U ponedeljak sledi dalje ublažavanje restriktivnih mera u Madridu i Barseloni, kada će biti dopušteno sedenje u barovima i restoranima, a ne samo na njihovim terasama.
 
U više od pola zemlje otvoriće se noćni klubovi, ali plesanje neće biti dopušteno. Vlada je predložila da se na plesne podijume postave stolovi.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet