Pobegao sa mesta udesa, usput ubio dvoje i ranio troje ljudi

Muškarac koji je učestvovao u saobraćajnoj nesreći otvorio je vatru dok je bežao s mesta nesreće na jugozapadu Estonije i pri tome je ubio dve osobe.
Ranjene su najmanje tri osobe, uključujući dvoje dece, saopštila je policija.
 
Osumnjičeni 32-godišnjak je uhapšen rano jutros nakon opsežne policijske akcije u blizini malog grada Lihula, što je blizu mesta gde se sukob dogodio, navodi se u saopštenju policije, prenosi AP.
 
Prema podacima policije, motociklista na benzinskoj pumpi bio je svedok sudara automobila kojim je upravljao osumnjičeni sa još dva automobila u blizini i video je da osumnjičeni beži sa mesta nesreće. Motociklista se potom dao u poteru na autoputu, ali je osumnjičeni pucao na njega. Policija je saopštila da je motociklista kasnije preminuo od zadobijenih rana.
 
Osumnjičeni je takođe otvorio vatru na automobil u kojem su se nalazili muškarac, žena i dvoje maloletne dece od tri i pet godina. Žena stara oko 50 godina preminula je od ranjavanja u vozilu hitne pomoći, dok su deca teško povređena, ali su sada u stabilnom stanju u bolnici, saopštila je policija. Muškarac je lakše povređen.
 
"Koliko znamo, povređeni (u automobilu) nisu poznavali napadača. Bili su to samo ljudi koji su se našli na pogrešnom mestu u pogrešno vreme", rekao je portparol policije.
 
Prema estonskim medijima, osumnjičeni, koji je imao vikendicu u regionu, imao je veze sa paravojnom Estonskom ligom odbrane, a nije imao prethodni krivični dosije i imao je četiri registrovana pištolja. Lokalni list "Parnu Postimes" naveo je da je muškarac radio kao medicinski tehničar i nastavnik u zdravstvenom sektoru.
 
Preliminarna policijska istraga pokazala je da je osumnjičeni bio pod dejstvom alkohola tokom pucnjave, ali motiv za njegove postupke i dalje je nejasan.
  • Zelenko

    07.06.2020 23:33
    Kamen
    Ima jedan takav na Povici iskipa kamen u borove i preti svima i šumarima i inspekcij i vadi se na nacjonalnu osnovu pa pitam te što štie Frušku gdesu ovo su kosu.
  • J

    07.06.2020 17:42
    RECI NEMAM ZA TO STO SE DESILO! Na zalost nemam reci ,ni za bilo koju vrstu nasilja, pa bila ona kao i podsmeh,na neciji racun! IMAM MOLBU onima koji su ZAKON,DA bilo koju vrstu prekrsaja u saobracaju, bilo da je pesak ili vozac, da pocne NAJRIGOROZNIJE kaznjavati, one koje krse pravila, koje moze i vrabac da nauci! SVI znate o cemu pricam,jer to se ne moze sakriti! PONAVLJAM od nemarnih pesaka do nemarnih vozaca! BILO BI MANJE STRADALIH! OPLETITE PO DZEPOVIMA,SA KAZNAMA,MOZDA CE SE NEKO I OPAMETITi!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.