VIDEO: Demokratski kongresmeni klečali skoro devet minuta u čast Flojdu

Oko 20 demokratskih poslanika u američkom Kongresu, uključujući predsednicu Predstavničkog doma Nensi Pelosi, održali su minut ćutanja i simbolično klečali na jednom kolenu osam minuta i 46 sekundi kako bi odali počast ubijenom Afroamerikancu Džordžu Flojdu.
Flojd je preminuo 25. maja nakon što mu je jedan policajac kolenom pritiskao vrat osam minuta i 46 sekundi u Mineapolisu, što je izazvalo proteste protiv rasizma i policijske brutalnosti širom SAD i sveta.
 
Demokratski poslanici klečali su noseći šalove sa motivima tradicionalne afričke odeće, a potom predstavili predlog zakona za reformu policije.
 
Među onima koji su klečali u Holu emancipacije bili su i lider demokratske manjine u Senatu Čarls Šumer i bivši demokratski predsednički kandidati Kori Buker i Kamala Haris.
 
 
Pelosi je pročitala imena Flojda i drugih ljudi koji su ubijeni tokom policijskog pritvora u SAD, nazvavši Flojda "mučenikom".
 
"Mučeništvo Džordža Flojda napravilo je promenu u svetu", rekla je kasnije na brifingu. Ona je dodala da demokrate u Kongresu stoje uz one koji se bore za pravdu i akciju, pomenuvši i druge Afroamerikance za koje je rekla da su "mučenici" koji su preminuli zbog policijske brutalnosti.
 
  • Bleh muzika

    11.06.2020 13:44
    @dijasporac

    Izginuše patriJote da ovoj musavoj 14-godišnjoj prćiji daju na značaju povezujući je sa relativno ozbiljnim državama koje su došle pre nje. Prilično uzaludan trud, kad uzmeš u obzir koliko će trajati.
  • dijasporac

    10.06.2020 19:00
    @Bleh muzika
    Drzava stara 14 godina? Pa kojoj drzavi su teritorije koje je nikad prezaljeni J.B.Tito proglasio Vojvodinom pristupile krajem 1918? Opsss, izvini, autogol.

    Suludo je raspravljati sa ljudima koji uvazavaju samo cinjenice koje odgovaraju njihovom stanovistu a druge za njih ni ne postoje. Ocekujem da ce sad neko potegnuti onu cuvenu autonomasku da sam dodjos i tako me diskreditovati. Jesam ali u Kanadu.
  • Bleh muzika

    10.06.2020 15:33
    @dijasporac

    Samo da te podsetim da čak i ti Vojvođani koji su došli 60-tih imaju više staža od ove kaobajagi države oko koje toliko seirite. Evo već joj je 14. godina, grabi prema punoletstvu kao tinejdžer na hemoterapiji.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet