Nemačka do kraja avgusta zabranjuje ulazak građanima zemalja van EU

Nemačka planira da produži do 31. avgusta zabranu dolaska građana zemalja koje nisu članice Evropske unije, izjavili su neimenovani izvori iz nemačke vlade.
Nemačka do kraja avgusta zabranjuje ulazak građanima zemalja van EU
Foto: Pixabay
Oni su dodali da Berlin savetuje svojim državljanima da ne idu na krstarenja zbog posebnih rizika od virusa korona.
 
Kako je rečeno Rojtersu, očekuje se da će kabinet danas usvojiti tu odluku.
 
Nemačka je spremna da ukine zabranu putovanja za države članice Evropske unije i Veliku Britaniju, Island, Norvešku, Lihtenštajn i Švajcarsku od 15. juna ukoliko ne bude zabrana ulaska u te zemlje i obimnih restriktivnih mera.
 
Nemački ministar inostranih poslova Hajko Mas prošle nedelje je pozvao Nemce da ne putuju u Britaniju sve dok je tamo na snazi 14-dnevni karantin za turiste.
  • Vlado

    21.07.2020 14:48
    Corona
    Sad ja imam jedno pitanje, dobio sam radnu dozvolu za Nemacku, sad su stavili zabranu za zemlje koje nisu clanice EU. Sad se svi mi pitamo dali je njihova Corona virus premium a nasa nije ili o cemu se radi. Ovo je diskriminacija.
  • Europljanin

    10.06.2020 10:33
    Tako svi u EU treba da urade i posle kovida da ostane na snazi.
  • Ma

    10.06.2020 08:38
    Bravo
    Virus ne napada clanice EU.....nismo mi jedine budaletine,evo ih jos

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.