Policija Crne Gore protiv održavanja litija

Direktor Uprave policije Crne Gore, Veselin Veljović, rekao je da policija neće dozvoliti javne skupove kojima se krše mere donete radi suzbijanja zaraze korona virusa.
Policija Crne Gore protiv održavanja litija
Foto: Pixabay
On je upozorio da će se procesuirati svako odgovorno lice u slučajevima nepoštovanja zakona i ugrožavanja zdravlja građana Crne Gore.
 
Mitropolit Crnogorsko-primorski SPC Amfilohije je u utorak najavio da će od nedelje, 14. juna, ponovo krenuti litije u Crnoj Gori protiv Zakona o slobodi veroispovesti. Litije su priređivane od kraja decembra do marta kada su prekinute zbog mera za suzbijanje epidemije.
 
Veljović je rekao da veruje da je organizator javnih okupljanja svestan činjenice da je očuvanje zdravlja građana prioritet i da bi okupljanje "podsticalo tenzije i doprinelo stvaranju uznemirenja javnosti".
 
"Podsećam javnost da se u samo jednom 'klasteru' sa litije, koronavirusom inficiralo oko 70 osoba, što nam govori da su javna okupljanja i dalje realna pretnja i rizik po zdravlje građana", kazao je Veljović.
 
On je kazao da policija neće obezbeđivati javne skupove koji nisu prijavljeni po proceduri utvrđenoj zakonom. U Crnoj Gori je dopušteno da se najviše 200 ljudi okupi na javnom mestu - i napolju i unutra, uključujući i svadbe i sahrane.
 
Crna Gora se proglasila za "Corona Free Destinaciju" i tvrdi da nema nijednog obolelog od korona virusa.
  • @Andrija Šrek

    11.06.2020 12:49
    Али постоје бројни изузеци када су у питању присталице режима и што се тиче кршења мера против пандемије и што се тиче нелегалне градње. Погледајте само скупове на Цетињу и Никшићу 21. маја ове године. Зашто тада нисте коментарисали? Нити једна једина особа није приведена тог дана, али се зато мишићи се показују на Србима који су под лупом германских империјалиста.
  • Andrija Šrek

    11.06.2020 10:11
    ...
    Nije POLICIJA protiv održavanja litija. DRŽAVA čiji je organ policija striktno sprovodi mere protiv pandemije i tu nema izuzetaka!
    Kao što i sprečava bespravnu i nelegalnu gradnju, BEZ izuzetaka.
  • Naucnik

    10.06.2020 22:24
    Litija? Litijum? Mracni srednji vek medj' zaostalim balkancima.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.