VIDEO: Severna Koreja digla u vazduh kancelariju za vezu sa Južnom Korejom

Jaka eksplozija odjeknula je u graničnoj oblasti Severne Koreje, u industrijskom kompleksu u Keasongu.
Severna Koreja je digla u vazduh kancelariju za vezu (nezvaničnu ambasadu) sa Južnom Korejom u pograničnom gradu Kesongu, rekli su južnokorejski zvaničnici.
 
"Možemo da potvrdimo da je četvorospratna zgrada u kojoj se nalazi zajednička kancelarija uništena", rekao je neimenovani južnokorejski zvaničnik dnevniku Jong Ang, prenosi RTS.
 
 
Kako javlja AFP, čula se eksplozija, a vidi se i veliki oblak dima. 
 
Eksplozija je usledila samo nekoliko sati nakon što je saopšteno da je Severna Koreja najavila da će poslati vojsku u demilitarizovanu zonu.
 
 
Tokom vikenda, Kim Jo Džong, sestra severnokorejskog lidera Kima Džong Una, rekla je da je naredila vojsci da bude spremna na takav korak.
 
Napetosti između dve strane rastu poslednjih nedelja, a Pjongjang je žestoko kritikovao Seul zbog toga što aktivisti i oni koji su prebegli iz Severne Koreje šalju letke preko granice u kojima pozivaju na otpor režimu Kim Džong Una.
 
 
AP: Kancelarija za vezu otvorena je 14. septembra 2018.
 
Industrijski kompleks Kaesong je posebna ekonomska zona na granici između Severne i Južne Koreje, kojom zajednički upravljaju Pjongjang i Seul.
 
Kancelarija za vezu je otvorena 2018. godine, radi bolje komunikacije, u skladu sa unapređenjem odnosa između dve zemlje, pošto je Pjongjang počeo pregovore o svom nuklearnom programu.
 
Odnosi između Pjongjanga i Seula su pogoršani posle neuspešnog samita Kim Džong Una i američkog predsednika Donalda Trampa u Vijetnamu početkom prošle godine.
  • petar

    16.06.2020 16:48
    svasta cu procitati
    @Dejan
    Pa da, Srbija i Severna Koreja to je isto. Pa druze da mi uradimo nesto tako , za dva dana bi nas izbombardovali i izrokali kao zivotinje. Severna Koreja je jedna od jacih vojnih sila u svetu, ne smeju im nista tek tako. Nemoj pisati vise nista molim te, jos ce se neko primiti na tvoj komentar...
  • Dejan

    16.06.2020 10:39
    Posao
    E tako se to radi a ne gajiti i placati ne djurice i ostale marionete ! Koliko miliona je progutala ta kancelarija za kosovo to samo Bog Sveti zna !!!
  • Singer

    16.06.2020 10:26
    Lord of the Rockets
    Znači tako... sve ipak kreće iz Mordora...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet