Direktor KC Crne Gore: Za skok broja novozaraženih kriv derbi Zvezda-Partizan

Direktor Kliničkog centra Crne Gore (KC CG) Jevto Eraković izjavio je da se sa sigurnošću može reći da su svi novoregistrovani slučajevi virusa korona u Crnoj Gori uvezeni i dodao da očekuje da će broj zaraženih sledećih dana biti još veći.
Prema njegovim rečima, za ovakvu situaciju je kriv odlazak crnogorskih državljana na fudbalski derbi Partizan-Zvezda koji je igran u Beogradu.
 
Eraković je kazao da je, ukoliko se u obzir uzme neodgovorno ponašanje građana, sasvim očekivano to što se virus ponovo pojavio u Crnoj Gori.
 
"Sigurno da je bilo očekivano da ćemo dobiti virus, da će se importovati novi slučajevi. Da li smo očekivali u ovom broju i na ovaj način? Pa, ako posmatramo ponašanje određenih neodgovornih pojedinaca i grupa, onda je možda ovo bilo očekivano. Koliko će ih još biti? Sigurno još veći broj u narednih danima", rekao je Eraković.
 
On je naveo da su u sredu uveče hospitalizovana još dva pacijenta, tako da je u ovom trenutku, na lečenju u KCCG troje pacijenata.
 
"Pratimo njihovo stanje, dvoje pacijenata koje smo sinoć primili nas upozorava da budemo oprezni. Oni su sa ozbiljnom kliničkom slikom", rekao je Eraković.
 
On je rekao da je Crna Gora odgovorno pristupila zaštiti zdravlja svojih građana, zbog čega i nije dozvoljeno otvoranje granica sa Srbijom. 
 
Crna Gora je 2. juna proglasila kraj epidemije, jer 28 dana nije bilo nijednog novozaraženog.
  • Milan

    18.06.2020 15:39
    Zanima me...
    ...za sta ce sve navesti Srbiju kao "krivca".
    Mi im izvezli koronu.Oni utvrdili i bez perioda inkubacije.
    To je neki vanzemaljski test,izgleda!?
  • Ma

    18.06.2020 12:24
    Daj
    To samo govori da vas je vise u srbiji nego u crnoj gori
  • Smrt popa Mila

    18.06.2020 12:06
    Irelevantan
    Izjave milogorskih čelnika ne treba ni prenositi, već ih pustiti da mlate praznu slamu u svojoj prćiji u kojoj nemaju dovoljno obradivog zemljišta da prehrane svoje stanovništvo, a kamoli da imaju vojsku za NATO pakt. Pošalju dva vojnika na Kosovo, dva na obeležavanje Oluje, a čekaju da ih nahrani Srbija dok oni valjaju drogu sa Albancima, prave koalicije, sastaju se sa Papom i jedva čekaju da vide glavu srpskog popa na vrh kule dok se "Turci" po gradu šenluče.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.