Severna Makedonija otvara granice i aerodrome, bez karantina i testova za ulazak

Premijer Severne Makedonije Oliver Spasovski saopštio je na Fejsbuku da će ta zemlja 26. juna otvoriti granice za nesmetan protok putnika i vozila i najavio da će se otvoriti i međunarodni aerodoromi u Skoplju i Ohridu.
Severna Makedonija otvara granice i aerodrome, bez karantina i testova za ulazak
Foto: Pixabay
Spasovski je napisao da za ulazak u Severnu Makedoniju neće biti potrebni ni PCR testovi, ni kućna izolacija, kao ni državni karantin.
 
"Na osnovu preporuka Komisije za zarazne bolesti, Vlada je danas odlučila da otvori granične prelaze za kretanje putnika i vozila bez PCR testova, kućne izolacije ili državnog karantina. Od 1. jula biće otvoreni i aerodromi u Skoplju i Ohridu", napisao je Spasovski.
 
Vlada Severne Makedonije odlučila je da dozvoli rad unutar ugostiteljskih objekata, biće otvorene i teretane.
 
U Severnoj Makedoniji broj zaraženih korona virusom i dalje raste. Trenutno je aktivno 3.012 slučajeva, a od početka epidemije zaraženo je 5.311 osoba, a preminula je 251 osoba, prenose Vijesti. 
 
Ministarstvo zdravlja Severne Makedonije saopštilo je danas da je od poslednjeg izveštaja do sada urađeno 1.363 testiranja i da je potvrđeno 118 novih slučajeva zaraze korona virusom.
 
Najviše zaraženih je u Skoplju - 55, Tetovu – 20, a u Kumanovu i Ohridu po devet. Institut za javno zdravlje navodi da su četiri pacijenta preminula, a da je 74 ozdravilo.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.