Fauči: Raste broj zaraženih u 16 država SAD, imamo ozbiljan problem

Glavni američki epidemiolog Entoni Fauči rekao je da Amerika ima ozbiljan problem jer se 16 saveznih država suočava sa velikim rastom broja zaraženih virusom korona.
U prvom obraćanju medijima nakon dva meseca, Fauči je istakao da se samo zajedničkim snagama mogu boriti protiv pandemije.
 
Stručni tim je tokom konferencije za medije zatražio da se testiraju i takozvani milenijalci, iako su asimptomatični na virus korona.
 
Prema podacima Univerziteta Džons Hopkins, u SAD je za jedan dan zaraženo 40.173 osobe.
 
U Americi je zaraženo više od 2,4 miliona ljudi, a umrlo je više od 125.000, što je najviše na svetu.
 
Američke države Teksas, Florida i Arizona pauzirale su planove za ublažavanje mera zbog rasta broja zaraženih.
  • /

    28.06.2020 13:58
    /
    i uvećavaće se sve dok se vakcina ne odobri, a u međuvremenu će se medijski prostor zapušavati sve većim brojem tekstova sa umovanjem na temu korone, pronalaženjem novih i novijih simptoma bolesti...sećam se godine pre 2010. kada u državi nisu znali šta će sa vakcinama pa su ušli u javna preduzeća gde su referenti pravili spiskove zaposlenih za vakcinaciju, a odziv na vakcinaciju sporadičan; i tada je virus bio "jako jako" opasan, jedino nije bio medijski pokriven kao korona, ali se izgleda na tom polju "napredovalo". I Faučiju su propadale vakcine (videti na YT) i zato mrači, trudeći se da osigura što manju štetu za one za koje radi .

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.