Interpol ekspresno odbio zahtev Irana za hapšenje Trampa

Interpol je odbio da razmotri zahtev Irana, koji je izdao crvenu poternicu za predsednikom SAD Donaldom Trampom i zatražio pomoć te međunarodne policijske organizacije u hapšenju Trampa i još 35 osoba, zbog sumnje da su umešani u napad bespilotnom letelicom u Bagdadu u januaru, u kojem je ubijen iranski general Kasem Sulejmani.
Interpol je saopštio da neće razmotriti zahtev Irana, što znači da Trampu ne preti opasnost od hapšenja.
 
Međutim, kako ističe AP, optužbe ukazuju na povećane tenzije između Irana i SAD, koje traju otkako je Tramp jednostrano povukao SAD iz nuklearnog sporazuma Teherana i svetskih sila.
 
Iranski tužilac Ali Alkasimer rekao je da su Tramp i još 35 osoba osumnjičeni za umešanost u napad 3. januara, u kojem je ubijen Sulejmani i da su optuženi za ubistvo i terorizam, prenela je iranska državna novinska agencija IRNA.
 
Tužilac nije naveo imena drugih optuženih, ali je naglasio da će Iran nastaviti sudski da goni Trampa i nakon što mu istekne predsednički mandat.
  • Patak

    30.06.2020 00:29
    Tja, preko veze
    Tako ce i za ovog naseg pacera

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.