Smak sveta u šest popodne

Sledbenici kalifornijskog propovednika-slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremaju se za smak sveta, koji bi prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.

Sledbenici kalifornijskog propovednika - slobodnjaka Harolda Kampinga (89) pripremaju se za smak sveta, koji bi prema njegovom proročanstvu trebalo da se dogodi danas u šest sati popodne po lokalnom vremenu, hronološki u svakom kraju sveta.

Kampingove pristalice širom sveta se mole u iščekivanju kraja sveta, sa suzama u očima dele poslednji obrok sa najmilijima i pripremaju se za odlazak u raj. Penzionisani inženjer Kamping povratak Isusa Hrista čeka drugi put pošto se, kako kaže, zbog matematičke greške njegovo prethodno proročanstvo 1994. nije ispunilo. S druge strane, danas se ogranizuju zabave "čji je povod još jedno pogrešno proročanstvo Harolda Kampinga".

Priča o Kampingovom proročanstvu je sledeća - smak sveta neće se dogoditi 2012, kako je predviđeno kalendarom drevnih Maja, već ove godine i to 21. maja. On je matematičkim proračunom, konsultujući Bibliju, došao do zaključka da će tog dana Isus Hrist drugi put sići na zemlju, ali ovoga puta ljut i da će spaseni biti samo odabrani, a preostali će umreti u strašnim mukama.

"Određeni brojevi pojavljuju se u Bibliji kada se govori o određenim temama. Tako je broj 5 vezan za pokajanje, broj 10 za celovitost, a broj 17 za raj. Upravo pokajanje, celovitost i raj označavaju biblijsku priču o danu za naplatu grehova. Svevišnji će sići na zemlju, one koji veruju u njega odvešće u raj, a ostalima sledi patnja i, na kraju, smrt u strašnim mukama", ispričao je Kamping. On je dalje objasnio kako je došao do tačnog datuma smaka sveta - 21. maja.

"Isus Hrist je razapet 1. aprila 33. godine. Od tada do 1. aprila ove godine prošlo je 1.978 godina. Kada se taj broj (1.978) pomnoži sa brojem dana u solarnoj godini, odnosno 365,2422 dobija se rezultat 722.449. Na taj rezultat dodate još 51, a toliko je dana između 1. aprila i 21. maja i dobićete identičan rezultat kao kada brojeve pet, deset i 17 pomnožite i dignete na kvadrat", kaže Kamping.

Inače, Isusov povratak nakon kojeg dolazi smak sveta događaj je koji je u engleskom jeziku poznat pod terminom "rapture" i temelji se na doslovnom tumačenju poslednjeg poglavlja Biblije - "Otkrovenje Jovanovo". Najava smaka sveta posebno je draga američkim fundamentalistima poput Kampinga, koji veruju da će upravo njih vrhunsko božansko biće nakon povratka na Zemlju prihvatiti pod ruku i odvesti ih u kraljevstvo nebesko.

  • vibor

    21.05.2011 18:42
    Srbi, ne brinite. Naš "smak sveta" je odavno nastupio. Još pre 20-ak godina kada su se pojavili novopečeni "mutirani" političari na srpskoj sceni. Oni su nam najveća kazna i kako situacija trenutno stoji - večna kazna.
  • Liga Sampiona

    21.05.2011 16:12
    Steta a Partizan uze jos jednu titulu i duplu krunu i taman se spremao da jos jednom udje u LS.
  • jova limanac

    21.05.2011 14:54
    I, ima li kakvih vesti iz Tonge, Vanuatua, Kiribatija, Fidžija i ostalih kod kojih najpre dolazi 18 sati?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet