U BiH 180 novih slučajeva virusa korona, u Bijeljini zaraženo sedam lekara

U protekla 24 časa u Bosni i Hercegovini registrovano je 180 novih slučajeva zaraze korona virusom.
  U BiH 180 novih slučajeva virusa korona, u Bijeljini zaraženo sedam lekara
Foto: Pixabay
Po podacima Ministarstva civilnih poslova BiH, od početka pandemije u BiH su registrovana 4.962 slučaja obolelih od korona virusa, od kojeg je umrla 191 osoba, a dve u poslednja 24 časa.
 
U Federaciji BiH u protekla 24 časa testirano je 1.447 uzoraka, od kojih su 122 pozitivna na korona virus u Tuzlanskom, Zeničko-dobojskom, Hercegovačko-neretvanskom, Srednjobosanskom, Unsko-sanskom, Bosansko-podrinjskom i Kantonu Sarajevo.
 
U Bijeljini zaraženo sedam lekara
 
U poslednja 24 časa u Republici Srpskoj testirano je 311 laboratorijskih uzoraka, a korona virus je potvrđen kod 58 osoba u čak 27 gradova i opština, najviše u Banjaluci devetoro.
 
Na području Bijeljine u poslednja 24 sata registrovan je 21 novi slučaj korona virusa, među njima su četiri zdravstvena radnika, a ranije je potvrđena zaraza kod još tri lekara.
 
Sve se desilo van zdravstvenih institucija i kovid-19 nije ušao u bolnicu. Zaposleni su bili na godišnjem odmoru kada su se zarazili. U bolnici su svi testirani i svi su negativni na korona virus, rekla je direktorka Bolnice u Bijeljini Milica Lovrić.
 
Kako piše BNTV, klaster zaraze potekao je od jedne utakmice koju su doktori organizovali prošle nedelje u Bijeljini. Nakon utakmice održana je i zabava uz muzički program u zatvorenom prostoru bez maski.
 
Da je situacija u Bijeljini problematična govori i podatak da je iz Banjaluke hitno u Bijeljinu došao tim koji bi pomogao oko novonastale situacije, prenose Vijesti.ba.
  • Jace brze

    03.07.2020 19:44
    Ajmo Bijeljina!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.