Zatvorena biračka mesta u Hrvatskoj, očekuju se prvi rezultati

U Hrvatskoj su u 19 sati zatvorena biračka mesta na 10. parlamentarnim izborima od sticanja samostalnosti, na kojima su učestvovale 192 liste sa 2.700 kandidata.
Zatvorena biračka mesta u Hrvatskoj, očekuju se prvi rezultati
Foto: FoNet
Izlazne ankete počeće da se pojavljuju odmah nakon zatvaranja birališta, dok će prve nezvanične rezultate Državna izborna komisija objaviti oko 21 sat.
 
Pravo glasa na izborima u Hrvatskoj imalo je 3,86 miliona birača, koji su u zemlji i inostranstvu glasali na oko 7.000 biračkih mesta.
 
Do danas posle podne svoje biračko pravo na izborima za novi saziv Hrvatskog sabora iskoristilo je milion i 150.000 birača, odnosno njih 34,04 odsto, saopštio je DIP.
 
Kako prenosi zagrebački portal Index, to je slabiji odziv birača nego na izborima 2016. kada je do istog vremena glasalo milion i 256.000 birača, odnosno 37,2 posto.
 
Hrvatski parlament ima 151 poslanika, a glavna borba za mandate će se voditi između lista sada vladajućeg HDZ-a premijera Andreja Plankovića i SDP-a koji predvodi Davor Bernardić, dok u anketama treće mesto zauzima Domovinski pokret Miroslava Škore. Srpska manjina ima zagarantovana tri poslanička mandata, a kandidati su iz SDSS i DSS.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet