U Crnoj Gori u jednom danu novih 60 slučajeva zaraze virusom korona

U Crnoj Gori je u poslednja 24 sata registrovano 60 novozaraženih koronavirusom, saopštio je danas Institut za javno zdravlje.
U Crnoj Gori u jednom danu novih 60 slučajeva zaraze virusom korona
Foto: Pixabay
Analizirano je 511 uzoraka na novi koronavirus.
 
Novootkriveni slučajevi su iz Podgorice 37, Petnjice pet, Tivta i Ulcinja po četiri, Rožaja tri, Bijelog Polja, Budve i Berana po dva, i Cetinja jedan.
 
"Od 60 novootkrivenih, 30 su kontakti prethodno potvrđenih slučajeva, dok se kod isto toliko obolelih traga za izvorom infekcije", navodi se u saopštenju.
 
Od početka juna ukupan broj registrovanih slučajeva je 517, pet je smrtnih ishoda, a broj aktivnih slučajeva je 512.
 
U Podgorici je aktivno 155 slučajeva, Rožajama 129, Bijelom Polju 55, Beranama 30, u Budvi 23 i Pljevljima 18 slučajeva.
 
U Baru je aktivno ukupno 17 slučajeva, u Gusinju 14, na Cetinju 13, u Petnjici i Tivtu po 12, Danilovgradu, Nikšiću i Ulcinju po osam, a u Herceg Novom i Kotoru po šest slučajeva.
 
U Tuzima su aktivna ukupno dva, a u Andrijevici jedan slučaj.
 
Pomoćnik direktora IJZ dr Senad Begić kazao je da je na teritoriji opštine Rožaje danas preminula jedna osoba za koju se sumnja da je umrla od koronavirusa. Osoba je lečena u kućnim uslovima i čeka se rezultat nalaza, kazao je Begić.
 
"Pred nama je težak period. Biće još teži ako ne budemo poštovali mere", upozorio je Begić.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.