Četvoro uhapšeno u Mostaru zbog sumnje na krijumčarenje ljudi

Četiri osobe uhapšene su u Mostaru zbog sumnje da su počinile krivično delo krijumčarenje ljudi, saopšteno je iz Državne agencije za istragu i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA BiH).
Četvoro uhapšeno u Mostaru zbog sumnje na krijumčarenje ljudi
Foto: Pixabay
"Postupajući po naredbi Suda Bosne i Hercegovine, policijski službenici SIPA pretresli su četiri osobe i jedno putničko vozilo za koje postoje osnovi sumnje da je korišteno prilikom organizacije prevoza migranata. Tom prilikom otkrivena su i privremeno oduzeta četiri mobilna telefona", navodi se u saopštenju.
 
U saopštenju se dodaje da će uhapšeni nakon kriminalističke obrade biti predati u nadležnost Tužilaštva BiH. 
 
"Imajući u vidu značaj ostvarene saradnje prilikom realizacije navedenih aktivnosti, iz SIPA se zahvaljuju policijskim službenicima MUP Hercegovačkog-neretvanskog kantona", saopšteno je iz SIPA.
 
Savet ministara Bosne i Hercegovine (BiH) usvojio je 11. juna pojedinačne informacije Ministarstva bezbednosti stanju u oblasti migracija u BiH za januar, februar i mart 2020. godini u kojima se navodi da su u prvom kvartalu Službi za poslove sa strancima prijavljena ukupno 4.444 nezakonita migranta, što predstavlja povećanje od 20 odsto u odnosu na isti period 2019. godine.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.