Bolsonaro koji je koronu nazivao "malom gripom" pozitivan na Covid-19

Brazilski predsednik Žair Bolsonaro zaražen je virusom korona nakon što je imao simptome koji ukazuju na Covid-19.
Bolsonaro je rekao svojim pristalicama ispred predsedničke palate u Braziliji u ponedeljak da je uradio test i da je "sve u redu".
 
"Test je pokazao da sam pozitivan", rekao je danas Bolsonaro s maskom na licu okupljenim novinarima.
 
Brazilski lider se tokom pandemije često rugao virusu korona tako što se nije pridržavao fizičke distance, čak i nakon što je Brazil postao druga najpogođenija država sveta nakon SAD-a, s više od 65.000 umrlih i više od 1,6 miliona potvrđenih slučajeva zaraze.
 
Bolsonaro kojeg opisuju kao ideološkog saveznika predsednika Donalda Trampa, više puta je odbacio pretnju virusom, a pandemiju nazivao "malom gripom" i osudio državne guvernere zbog nametanja karantina koji je uzrokovao gubitak radnih mesta.
 
On je jutros otkazao aktivnosti planirane za ovu nedelju zbog toga što je osetio simptome virusa korona poput povišene temperature. Bolsonaro je rekao da mu je temperatura porasla na 38 stepeni, ali da snimak pluća nije pokazao bilo kakve probleme.
  • Mad Hatter

    08.07.2020 07:06
    Nadam se da će Korona virus preživeti i pobediti ovu opaku bolest zvanu Bolsonaro.
  • Ignorance is a bliss

    07.07.2020 23:17
    Karma is a bitch. Nije još dovoljno kažnjen za svoje debilne gluposti.
  • Balansero

    07.07.2020 19:10
    Svet se nada najboljem mogucem ishodu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.