Holandija zatvorila granice za državljane Srbije

Holandija je ponovo danas zatvorila granice za putnike iz Srbije i Crne Gore, nedelju dana nakon što ih je otvorila, navodeći kao razlog nagli porast broja zaraženih virusom korona u te dve zemlje.
Putnicima iz Srbije i Crne Gore omogućen je ulazak u Holandiju 1. jula kada je ta zemlja, nakon preporuka EU, otvorila svoje granice za 14 država koje nisu članice bloka, ali i za Kinu pod uslovom da i ona recipročno odgovori.
 
Međutim, holandska vlada rekla je da je bila primorana da skloni Srbiju i Crnu Goru sa liste zbog porasta broja zaraženih u tim zemljama, navodeći da bi holandski putnici trebalo da odlaze u Srbiju i Crnu Goru samo ako je to "apsolutno neophodno", prenosi Rojters.
 
Savet EU usvojio je ranije preporuku da se od 1. jula ukinu privremene restrikcije na putovanja u EU za državljane 15 zemlja širom sveta, među kojima je i Srbija, ali je upozorio da je primena ove preporuke isključivo u nadležnosti država članica.
  • Serbiaaanskii

    16.09.2020 21:28
    Aaahcirlan js
    Zanima me jel mogu ici za holandiju uzela sam kartu,ali sad ne znam da me ne vrate sa granice niti mi je blizu airport niti znam sta da radim i jel treba test ? Ako neko zna nek javii
  • Turista

    08.07.2020 22:06
    Holandjanin
    Danas smo bili u holandiji letom u 12:15 i vratili nas za Srbiju
  • Deks

    08.07.2020 18:37
    Na žalost danas je i Škotska uvela meru od 14 dana samoizolacije za one koji doputuju iz Srbije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet