U Beču razvijena supstanca koja bi mogla da se koristi za lečenje korone

Biotehnološka kompanija "Apeiron" iz Beča razvila je aktivnu supstancu koja bi mogla da se koristi za lečenje pacijenata obolelih od Covid-19, saopštilo je predstavništvo grada Beča u Beogradu.
U Beču razvijena supstanca koja bi mogla da se koristi za lečenje korone
Foto: Pixabay
"Aktivna supstanca pod nazivom APN01 bi trebalo da zavara novi korona virus tako što će oponašati ljudski enzim koji virus koristi da bi prodro u ljudske ćelije. Na taj način virus više ne može da se razmnožava u organizmu i izbacuje se iz tela zajedno sa lekom. Istovremeno APN01 bi trebalo da sprečava zapaljenje pluća i otkazivanje organa", navodi se u saopštenju.
 
Početkom aprila 2020. godine počelo je testiranje supstance u Austriji, Nemačkoj i Danskoj. Potrebno je 200 pacijenata da bi klinička studija mogla da se sprovede, što je usporeno padom broja zaraženih u tim zemljama.
 
"Kompanija 'Apeiron' veruje da će do kraja 2020. godine neophodan broj pacijenata biti uključen u studiju i da će tada biti predstavljeni prvi rezultati. Studija se sprovodi u saradnji sa bolnicama u Velikoj Britaniji, a trenutno se radi i na uključivanju u studiju pacijenata iz Rusije i SAD, gde broj zaraženih pacijenata novim korona virusom raste", piše u saopštenju.
 
U istraživanje je uloženo 17,5 miliona evra, od čega su 5,6 miliona evra obezbedili Austrijsko društvo za podsticanje istraživanja, Privredna agencija Beča, Austrijsko društvo za privredne usluge i Erste banka.
  • fred

    09.07.2020 07:48
    e doktore - otvorite um
    @
    drr09.07.2020 • 01:18
    pozvati ih u Srbiju
    eto prilike da isprobaju i u Srbiji. Ako je alternativa smrt, sve je od toga bolje.

    -------------------------

    E doktore , alternativa postoji za virusne bolesti jos od vremena kad je tu supstancu izolovao
    Albert Szent-Györgyi .
    O tome se ne uci na medicinskim fakultetima zato sto je ta supstanca jeftina. Necu da kazem o cemu se radi. Nadjite sami . Potreban je otvoren um a ne samo citati sta Vam protokoli kazu kako se sta leci.
    Ako budete trazili ...

    Sokiracete se koliko je jednostavno
  • drr

    09.07.2020 01:18
    pozvati ih u Srbiju
    eto prilike da isprobaju i u Srbiji. Ako je alternativa smrt, sve je od toga bolje.
  • Detelinarac

    09.07.2020 00:54
    Bravo
    Svetlo na kraju tunela!Svu sreću želim načnicima hvsla unapred!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet