Rekordni brojevi i u Hrvatskoj - 116 novoobolelih, preminule dve osobe

Nacionalni štab za civilnu zaštitu saopštio je da je u Hrvatskoj u protekla 24 sata od korona virusa obolelo 116 osoba, dok je dvoje preminulo.
Rekordni brojevi i u Hrvatskoj - 116 novoobolelih, preminule dve osobe
Foto: Pixabay
Broj trenutno obolelih, aktivnih slučajeva, u Hrvatskoj je ukupno 1.038, naveo je štab i dodao da su dve osobe umrle.
 
Od 25. februara, kada je zabeležen prvi slučaj zaraze u Hrvatskoj, 3.532 osobe su zaražene novim koronavirusom, od kojih je 117 preminulo, a 2.377 se oporavilo.
 
U samoizolaciji je trenutno 4.608 osoba. Do danas je ukupno testirano 91.486 osoba, od toga 1.722 u poslednja 24 sata, javio je štab.
 
U Hrvatskoj nove mere prilikom okupljanja
 
Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u Hrvatskoj, Štab civilne zaštite odlučio je da pooštri zaštitne mere kada je reč o organizaciji okupljanja na kojima je prisutno više od 100 učesnika.
 
Organizatori koji na okupljanju očekuju više od sto učesnika dužni su da županijskom centru dostave obaveštenje o održavanju takvog skupa najkasnije 48 sati pre planiranog početka okupljanja. Organizatori koji su okupljanje prijavili u skladu sa Zakonom o javnom okupljanju nisu dužni da dostavljaju takvo obaveštenje.
 
Takođe, svi organizatori okupljanja s više od sto učesnika obavezni su da vode pisanu evidenciju prisutnih, da bi se u slučaju da se ustanovi da je neko zaražen, što efikasnije moglo sprečiti širenje bolesti.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.