Pripremno ročište pred suđenje za "Jovanjicu" 28. jula

Specijalni sud u Beogradu zakazao je za 28. jul pripremno ročište pred suđenje većinskom vlasniku poljoprivrednog dobra “Jovanjica" Predragu Koluviji i devetorici optuženih zbog sumnje da su na tom imanju organizovano proizvodili marihuanu radi dalje prodaje.
  Pripremno ročište pred suđenje za "Jovanjicu" 28. jula
Foto: Pixabay
Pripremno ročište je zakazano i za 29. jul i biće zatvoreno za javnost, rekla je Tanjugu portparol suda Tatjana Tešić.
 
Na njemu će se optuženi kratko izjasniti o krivici i utvrđivaće se koji će dolazi biti izvođeni tokom suđenja. Nakon toga će sud zakazati početak suđenja na kojem će optuženi moći detaljno da iznesu svoje odbrane.
 
Koluvija i ostali optuženi su u pritvoru, a nedavno je uhapšeno još sedam osmnjičenih da su bili pripadnici ove grupe, među kojima je i pet radnika MUP-a i BIA.
 
Protiv njih je istraga tek otpočela. Dvojica osumnjičenih su u bekstvu. Koluvijin branilac Zora Dobričanin Nikodinović kaže za Tanjug da odbrana želi da što pre izađe pred sud i iznese svoje dokaze, kao i da osporava dokaze tužilaštva, ukazujući da upravo zbog toga branioci nisu pisali odgovor na optužnicu da se postupak ne bi odugovlačio.
 
Ona smatra da se u ovom slučaju desila neuobičajena situacija, jer su odmah nakon što je optužnica stala na pravnu snagu, usledila nova hapšenja osumnjičenih uglavnom policijskih i pripadnika sluzbi bezbednosti, pod sumnjom da je sve njih Kolivija organizovao u organizovanu kriminalnu grupu.
 
"Samim tim činom daje se do znanja da nema organizovane kriminalne grupe u optužnici koja je stala na pravnu snagu i da su dokazi u toj optužnici tanki. Jer inače, gde je logika da se ovoliki ljudi hapse neposredno nakon stupanja optužnice na pravnu snagu, da se i dalje vodi istraga umesto da se ide sa dokazima pred sud", naglašava Dobričanin Nikodinović.
 
Nakon hapšenja u novembru je saopšteno da su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova po nalogu tužilaštva ušli na poljoprivredno dobro "Jovanjica" u blizini Stare Pazove i tamo pronašli ilegalnu laboratoriju za proizvodnju marihuane u veštackim uslovima. Tada je zaplenjeno je 649,4 kilograma osušene marihuane i 65.581 stabljika ove opojne droge u sirovom stanju, težine skoro cetiri tone.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.