Novinari će tužiti Bolsonara jer je skinuo masku na pres konferenciji

Novinari u Brazilu saopštili su kako će podneti tužbu Vrhovnom sudu Brazila protiv predsednika države Žaira Bolsonara jer je skinuo zaštitnu masku tokom pres konferencije i tako izložio predstavnike medija riziku oboljevanja od Covid-19.
Iz brazilskog udruženja novinara objasnili su da Bolsonaro nije poštovao propisanu udaljenost od novinara i da je pri tome skinuo masku na konferenciji za medije u glavnom gradu Brazila. Najgore od svega, kako navode, jeste što se to desilo u trenutku kada je Bolsonaro izvestio javnost da je pozitivan na virus korona.
 
Novinari zbog toga optužuju Bolsonara za ugrožavanje života prisutnih na konferenciji.
 
"Država ne može tolerisati neodgovorno ponašanje koje predstavlja jasan zločin protiv zdravlja ljudi", rekao je predsednik novinarskog udruženja Paulo Žeronimo de Souza, javlja CNN.
 
Tri TV stanice bile su prisutne na ovoj konferenciji - CNN Brazil, TV Record i TV Brasil.
 
Novinar CNN-a Brazil Leandro Magaljaes biće testiran na Covid-19 u sredu, a dok ne dobije rezultate radi od kuće.
 
Nakon pres konferencije u utorak ove nedelje kongresmen Marselo Freišo tvitao je da je podneo tužbu protiv Bolsonara pri Federalnom tužilaštvu. Kako navodi, predsednik je prekršio članove 131 i 132 Krivičnog zakona kada je uklonio masku tokom konferencije na kojoj je izjavio da ima virus korona.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.