Uprkos zatvorenim granicama, u Hrvatskoj 5.000 turista iz Srbije

U Hrvatskoj boravi oko 5.000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz Bosne i Hercegovine, iako je iz epidemioloških razloga zvanično zatvorila svoje granice za državljane te dve zemlje, piše Jutarnji list.
Uprkos zatvorenim granicama, u Hrvatskoj 5.000 turista iz Srbije
Foto: Pixabay
Dnevnik navodi da građani koji uz državljanstvo Srbije ili BiH imaju državljanstvo neke članice EU mogu slobodno kao i do sada da ulaze i borave u Hrvatskoj bez ograničenja, bez obzira na to odakle dolaze. 
 
"Iako u BiH i Srbiji broj zaraženih eksponencijalno raste i svakog je dana više od 300 novozaraženih, Hrvatska i dalje delu njihovih državljana omogućava nesmetan ulazak na svoju teritoriju. Takav potez pravda se borbom za što bolju turističku sezonu", piše list. 
 
Prema podacima Hrvatske turističke zajednice, u ovom trenutku u Hrvatskoj je oko 5.000 turista iz Srbije i oko 11.000 iz BiH. Reč je o onima koji su se prijavili preko aplikacije eVisitors. Tu nisu evidentirani vikend-turisti koji iz Hercegovine dolaze na jednodnevni boravak na hrvatsku obalu. 
 
U ovom trenutku u Hrvatskoj boravi oko pola miliona stranih gostiju. Najviše iz Nemačke, Austrije, Slovenije, Češke, Mađarske i Slovačke. 
 
Za sada nijedna od zemalja iz kojih na Jadran dolazi najviše turista nije stavila Hrvatsku na svoju crvenu pandemijsku listu i propisala da oni koji dolaze iz Hrvatske prvo moraju u karantin, piše Jutarnji list. 
  • Istrajno

    13.07.2020 09:09
    @Aleksandar974

    Tamo letujemo i mi koji volimo da se odmorimo od Srbije.
  • Mica

    12.07.2020 22:23
    micaubica@gmail.com
    Nama je bilo super u Istri.kad čuju bg naglasak razneže se i krenu o yu, ovi stariji.
    Samo ko nije bio u Hrvatskoj može da kenja da tamo nije super.
  • zabrinuta

    12.07.2020 21:04
    Mnogi dolaze iz Srbije i osećaju se prijatno. I prijatelji iz ZG nisu hteli u Srbiju, jer tamo "nisu dobro došli", plašili se kamenovanja auta. Moj zet, živi u RH godinama, srbin iz Srbije doživeo da su mu gađali auto sa tablicama RH uz silne psovke. Nikome to nismo govorili od stida, nismo dizali halabuku. Ne nasedajte na glupe priče. Ne poznajem ni jednog Srbina koji bi otišao da živi u Srbiju, alo Emanuel!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.