Mađarska uvodi obavezan dvonedeljni karantin za putnike iz Srbije

Mađarska vlada objavila je danas da ponovo uvodi restrikcije za ulazak osoba iz zemalja gde se stopa infekcije virusom korona smatra umerenom ili visokom, uključujući i za Srbiju koja ulazi u kategoriju zemalja sa umerenom zarazom i čijim državljanima se uvodi dvonedeljni karantin.
Mađarska uvodi obavezan dvonedeljni karantin za putnike iz Srbije
Foto: 021.rs
"Vidimo neke zabrinjavajuće znake o povećanju broja slučajeva u susednim zemljama, Evropi i svetu", rekao je Gergelji Guljaš, šef kabineta premijera Viktora Orbana.
 
Kako je saopšteno, zemlje će biti svrstane u "crvenu" i "žutu" kategoriju.
 
Mađari i stranci koji dolaze iz zemalja u "žutoj" kategoriji, gde su uključeni, između ostalih, Bugarska, Portugal, Rumunija, Švedska, Britanija, Rusija, Srbija, Japan, Kina i SAD, moraće da idu u karantin na dve nedelje, ali će moći da izađu iz karantina ako budu dobili negativan test na virus, jedan u slučaju Mađara, dva negativna u razmaku od 48 sati za strance.
 
Guljaš je rekao da će iz zemalja u "crvenoj kategoriji" biti dozvoljen samo ulazak mađarskih državljana. U te zemlje su uključeni Albanija, Ukrajina, Belorusija, skoro cela Azija, Afrika i Južna i Centralna Amerika. Mađarski državljani koji dođu iz tih zemalja moraće da budu u karantinu dve nedelje, ali će moći da izađu ranije ako dobiju dva negativna rezultata na virus u razmaku od 48 sati.
 
On je rekao da će nove mere koje stupaju na snagu u sredu biti preispitivane jednom nedeljno.
 
Mađarska je zabeležila pet novih slučajeva zaraze virusom korona u poslednja 24 časa, bez novih smrtnih slučajeva. Ukupno su u toj zemlji registrovana 4.234 zaražena i 595 smrtnih slučajeva.
  • Keva

    12.07.2020 23:37
    @Zvrk
    Ne znam o kakvim milijardama pišete niti sam u toku. Kažem da sad situacija nije sjajna migde i ne razumem potvrdu da se ljudi švrćkaju bez preke potrebe. I da treba da se nešto preduzme po pitanju dolazaka u Srbiju odakle god.
  • /

    12.07.2020 22:48
    /
    srbi su namerno provocirali.
    neko sa gramom mozga ne bi radio niti dozvolio da se radi sve ono stase desavalo ovde osim ako nije namerno
  • Gravedigger

    12.07.2020 19:47
    I sta sad to sve znaci, ako ja odem u Madjarsku sleduje mi karantin od 2 nedelje, da li moram taj karantin da odradim u Madjarskoj?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izborna komisija: Putin ubedljivo pobedio

Aktuelni predsednik Rusije Vladimir Putin ubedljivo je pobedio na predsedničkim izborima, koji su održani u prethodna tri dana, jer posle 70 odsto prebrojanih glasova ima podršku 87,17 odsto birača.