VIDEO: U Crnoj Gori održane auto-litije uz sirene, patriotske pesme i zastave

Iako je Mitropoliija crnogorsko-primorska odustala od molebana i litija zbog zdravstvene situacije u Crnoj Gori, u nedelju je u Podgorici, povodom praznika Petrovdana, održana auto-litija koja se kretala gradskim ulicama.
Druga litija, koja je od Berana krenula ka Bijelom Polju, blokirana je na putu kod Bioča.
 
Zakazane litije su se iz zdravstveno-bezbednosnih razloga usled pandemije održale tako što su se učesnici vozili automobilima. Učesnici auto-litija vozili su u koloni uz sviranje sirena, patriotske i narodne pesme i zastave koje su izbacili kroz prozore automobila.
 
 
Pošto je kolona automobila koja je u nedelju uveče krenula iz Berana prema Bijelom Polju zaustavljena u mestu Bioča, više od sat vremena blokiran je bio i magistralni put Ribarevine-Bijelo Polje u mestu Rakonje.
 
Posle razgovora sa učesnicima auto-litije u Beranama policija je dozvolila da kolona pođe do Ribarevina i da se vrati nazad u Berane, a da Bjelopoljci nastave put grada. 
 
  
 
Auto-litija održana je i od Tivta do Herceg Novog.
  • Lala

    13.07.2020 21:02
    Crnjak
    Koje su to crnogorske patriotske pesme,nisu valjda pevali cetnicke gde se preti klanjem?? I sta ce srbijanska trobojka u stranoj drzavi,jesu oni gradjani CG ili Srbije??

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.