Lekarski pregled i karantin obavezni za putnike iz Srbije koji žele u Mađarsku

U Mađarskoj su u ponoć stupile na snagu strože mere na granicama zbog porasta broja zaraženih virusom korona u drugim zemljama, a putnici iz Srbije će na granici morati da prođu medicinski pregled.
Srbija je na žutoj listi, koja podrazumeva da putnici moraju da prođu zdravstveni pregled na granici i da budu u 14-dnevnom karantinu čak i ako nisu zaraženi, što se može izbeći jedino sa dva negativna testa na koronu u poslednjih pet dana.
 
Zemlje su inače podeljene na "crvenu", "žutu" i "zelenu" listu prema trenutnoj epidemiološkoj situaciji, s tim da su na zelenoj listi zemlje s najmanjim brojem zaraženih, dok su na crvenoj najrizičnije zemlje, prenosi agencija MTI.
 
Za putnike iz zemalja sa crvene liste ulazak u Mađarsku je potpuno zabranjen.
 
Na žutoj listi pored Srbije nalaze se i Bugarska, Portugalija, Rumunija, Rusija, Švedska i Velika Britanija.
 
Na crvenoj listi od zemalja regiona su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Severna Makednija i tzv. Kosovo.
 
Mađarska će pratiti situaciju u drugim zemljama i shodno tome menjati njihove statuse na listama.
 
Na zvaničnom sajtu koronavirus.gov.hu biće objavljeni svi detalji, liste zemalja, saveti, informacije, uključujući i mape za kretanje.
  • youea

    15.07.2020 12:11
    Pre ce me Madjari na granici pregledati nego sto cu doci na red u ovdasnjem domu zdravlja.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

U Hrvatskoj počela predizborna tišina

U Hrvatskoj je u ponoć stupila na snagu predizborna tišina uoči parlamentarnih izbora u sredu, 17. aprila, a trajaće do zatvaranja birališta u 19 časova.

VIDEO: Tuča u gruzijskom parlamentu

Na sastanku pravnog odbora parlamenta Gruzije, gde se raspravlja o projektu zakona o transparentnosti stranog uticaja, jedan od opozicionih poslanika napao je predstavnika vladajuće partije.

Izraelska vojska tvrdi da se taoci drže u Rafi

Izraelska vojska saopštila je večeras da se taoci oteti tokom napada palestinskog islamističkog pokreta Hamas 7. oktobra drže u Rafi, na jugu pojasa Gaze, gde Izrael želi da pokrene vojnu ofanzivu.