Još 92 slučaja korone u Hrvatskoj, nema preminulih

U Hrvatskoj su u protekla 24 časa potvrđena 92 nova slučaja koronavirusa, pa je u ovom trenutku aktivno 1.204, saopštio je Nacionalni štab civilne zaštite.
Još 92 slučaja korone u Hrvatskoj, nema preminulih
Foto: Pixabay
Ukupan broj obolelih u Hrvatskoj je 3.953, rekla je direktorka Hrvatskog zavoda za hitnu medicinu Maja Grba-Bujević na konferenciji za novinare, prenela je Hina.
 
Aktivnih slučajeva je 1.204, a ukupno oporavljenih je 2.639. Ukupno je do sada testirano 97.724 osoba, a u poslednja 24 sata 1.804. Na bolničkom lečenju nalaze se 132 osobe, a pet je na respiratoru.
 
Nema preminulih, pa je broj ukupno preminulih i dalje 120. U samoizolaciji se nalaze 5.002 osobe. U zdravstvenom sistemu su 83 aktivna slučaja, a u samoizolaciji je 498 zdravstvenih radnika.
 
Direktor Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo (HZJZ) Krunoslav Capak rekao je da je broj novozaraženih veći, ali da nema novih žarišta, već je reč o poznatim situacijama i jednoj porodici u Karlovačkoj županiji.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.