U Crnoj Gori još 78 novoobolelih, karantin za kontakte zaraženih od danas 21 dan

U Crnoj Gori je tokom protekla 24 sata registrovano još 78 zaraženih korona virusom, a analizirano je 375 uzoraka, saopštio je Institut za javno zdravlje.
U Crnoj Gori još 78 novoobolelih, karantin za kontakte zaraženih od danas 21 dan
Foto: Pixabay
Od početka juna, preminulo je 16 osoba.
 
Oporavak je potvrđen kod još 9 slučajeva, čime je ukupan broj oporavljenih povećan na 42. Broj aktivnih slučajeva u Crnoj Gori je trenutno 1.522.
 
Većina novoobolelih su kontakti prethodno registrovanih slučajeva.
 
Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti Crne Gore odlučilo je da samoizolacija za kontakte obolelih od kovida 19 od danas traje 21 dan, prenosi RTCG.
 
Nacionalno koordinaciono telo za zarazne bolesti (NKT) je na predlog Instituta za javno zdravlje Crne Gore odlučilo da izmeni naredbe Ministarstva zdravlja koje se odnose na karantin i samoizolaciju lica koja su bila ili se sumnja da su bila u kontaktu sa osobama obolelim od koronavirusa ili sa licima za koja postoji sumnja da su obolela od ove bolesti, saopšteno je iz Vlade Crne Gore.
 
Samoizolacija do ozdravljenja, a najmanje 21 dan, određena je i onima koji imaju pozitivan rezultat testa na koronavirus, imaju blage simptome ili su bez simptoma bolesti, navedeno je u saopštenju NKT.
 
U saopštenju piše i da na snazi ostaje i mera obaveznog smeštaja u karantin ili samoizolaciju u trajanju od 14 dana crnogorskih državljana i rezidenata Crne Gore koji dolaze iz država sa kojima nije dozvoljeno odvijanje međunarodnog putničkog saobraćaja.
  • Петровград

    16.07.2020 11:12
    Јединствена прилика за рушење режима. Зна ли се колико ће им потонути туристичка сезона? Власници апартмана и запослени у том сектору ће морати да предузму нешто. + протести + масовне литије + муслимани ако им се дају политичке гаранције

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.