Požar u katedrali iz 15. veka u Nantu

Požar koji je jutros izbio u katedrali u Nantu, na zapadu Francuske, lokalizovan je, saopštila je vatrogasna služba i dodala da šteta na katedrali ne može da se poredi sa velikim požarom u Notr Damu u Parizu.
"Oštećenja su registrovana oko velikih orgulja i čini se da je taj instrument skroz izgoreo. Platforma na kojoj se nalazi je veoma nestabilna i mogla bi da propadne", naveli su vatrogasci.
 
Kako su preneli lokalni mediji, požar gasi oko 100 vatrogasaca. Za sada se ne zna uzrok izbijanja vatre. 
 
Katedralu Svetog Petra i Svetog Pavla u Nantu je 1972. godine zahvatio požar. Tada je deo krova oštećen, a vatrogasci su lokalizovali vatru posle pet sati. Zdanje je otvoreno 1985. godine posle radova.
 
Ta katedrala iz 15. veka je i sedište biskupije u Nantu. Proglašena je za istorijski spomenik 1862. godine.
 
U Parizu je 15. aprila prošle godine izbio požar u katedrali Notr Dam, a mnogi mediji danas već upoređuju požar katedrale u Nantu sa vatrom koja je uništila i oštetila deo Notr Dama.
 
  • Nesko

    19.07.2020 03:05
    Moze Vucic i ovu katedralu da pomogne sa 2 milke eura, taman da otme preko poslupele struje od gradjana Smrdije.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izabrana treća vlada Andreja Plenkovića

Posle desetočasovne rasprave Hrvatski sabor je izglasao treću vladu Andreja Plenkovića, bivšeg i budućeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ).

Četiri osobe poginule u jakoj oluji u Hjustonu

Četiri osobe su poginule juče u Hjustonu, u američkoj saveznoj državi Teksas, u jakoj oluji koja je izazvala i velike materijalne štete, brojne probleme u energetskom sistemu i lomila drveće.