BiH: Preminuo ministar zaražen virusom korona

Ministar za boračka pitanja u Federaciji BiH Salko Bukvarević preminuo je jutros na Klinici za plućne bolesti Podhrastovi Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu, od posledica virusa korona, potvrđeno je za Klix.ba.
Bukvarević je pre desetak dana smešten u bolnicu usled pogoršanja zdravstvenog stanja nakon što mu je potvrđen pozitivan test na Covid-19.
 
Njemu se zdravstveno stanje pogoršalo u ponedeljak. Prethodnih dana je dobijao terapiju kiseonikom, ali to nije bilo dovoljno zbog jake upale oba plućna krila pa je u utorak pre podne priključen na respirator.
 
Bukvarević je rođen 1967. godine u Kalesiji. Bio je vanredni profesor na Rudarsko-geološkom fakultetu u Tuzli. Od 2015. obavljao je funkciju ministra za boračka pitanja u Vladi FBiH. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet