Amesterdam i Roterdam uvode obavezne maske

Dva najveća holandska grada, Amesterdam i Roterdam, odlučili su uvedu meru obaveznog nošenja maski u određenim kvartovima, gde je nemoguće održavati fizičku distancu.
Amesterdam i Roterdam uvode obavezne maske
Foto: Pixabay
Njihove odluke usledile su nakon što je u sredu minstarka zdravlja Holandije Tamara van Ark izjavila da vlada neće nametati obavezu nošenja maski, zbog toga što ne postoje dokazi da one štite od virusa. U saopštenju gradskih vlasti Amsterdama navodi se da će nošenje maski biti obavezno u čuvenom kvartu "crvenih fenjera", kao i u ulicama u centru grada u kojima se nalaze brojni tržni centri.
 
"Reč je o delovima grada u kojima je stalno gužva i gde ostale mere nisu dale odgovarajuće rezultate, ili su imale neželjene ekonomske efekte", navodi se u saopštenju, prenosi Politiko.
 
U oba grada nošenje maski je obavezno za starije od 13 godine, a one neće biti obavezne u restoranima i muzejima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Uhapšen bivši zamenik ministra odbrane Rusije

Bivši zamenik ruskog ministra odbrane, general Dmitrij Bulgakov, uhapšen je zbog sumnje na korupciju, izjavila je za agenciju RIA novosti predstavnica Istražnog komiteta Svetlana Petrenko.

EU produžila mandat Lajčaku do 31. januara

Savet EU usvojio je odluku o produžetku mandata specijalnom izaslaniku EU za dijalog Beograda i Prištine i druga regionalna pitanja Zapadnog Balkana Miroslavu Lajčaku do 31. januara 2025. godine.