Amesterdam i Roterdam uvode obavezne maske

Dva najveća holandska grada, Amesterdam i Roterdam, odlučili su uvedu meru obaveznog nošenja maski u određenim kvartovima, gde je nemoguće održavati fizičku distancu.
Amesterdam i Roterdam uvode obavezne maske
Foto: Pixabay
Njihove odluke usledile su nakon što je u sredu minstarka zdravlja Holandije Tamara van Ark izjavila da vlada neće nametati obavezu nošenja maski, zbog toga što ne postoje dokazi da one štite od virusa. U saopštenju gradskih vlasti Amsterdama navodi se da će nošenje maski biti obavezno u čuvenom kvartu "crvenih fenjera", kao i u ulicama u centru grada u kojima se nalaze brojni tržni centri.
 
"Reč je o delovima grada u kojima je stalno gužva i gde ostale mere nisu dale odgovarajuće rezultate, ili su imale neželjene ekonomske efekte", navodi se u saopštenju, prenosi Politiko.
 
U oba grada nošenje maski je obavezno za starije od 13 godine, a one neće biti obavezne u restoranima i muzejima.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Aprilski sneg pao u BiH i Hrvatskoj

U delovima Bosne i Hercegovine danas je počeo da pada sneg, a među prvima su se zabelili Bosanski Novi, Bosanska Kostajnica i Bosanska Krupa.