"Rusija u septembru počinje proizvodnju vakcine protiv kovida"

Najmanje tri ruske kompanije počeće do septembra industrijsku proizvodnju vakcine protiv korona virusa na kojoj radi Državni istraživački institut za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamaleja", izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov.
"Rusija u septembru počinje proizvodnju vakcine protiv kovida"
Foto: Pixabay
On je rekao da Institut radi na serijskoj proizvodnji vakcine sa tri kompanije - "Generijum", "R-farm" i "Binofarm".
 
"Nadamo se da će serijska proizvodnja biti započeta u septembru", naglasio je Manturov.
 
Dodao je da Rusija planira da proizvede nekoliko hiljada doza vakcine mesečno u prvoj fazi, a da kompanije sledeće godine planiraju da povećaju proizvodnju na nekoliko miliona doza.
  • nefobican

    04.08.2020 07:32
    hm
    sto ne bi ovi kojima Sunce izlazi iz rek#### SAD platili iz svog dzepa i dobili cuvene americke vakcine koje ce krenuti u proizvodnju u septembru, ali sledece, ako ne i one naredne godine?
    samo pitam...
  • /

    03.08.2020 22:32
    /
    taman da desnicari pokazu koliko vole rusiju
  • Miki Veliki

    03.08.2020 22:31
    Jel mogu da se kupe deonice tih farmaceutskih kuča za bitkoine?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.