SZO: Nema čudotvornog leka za pandemiju, možda ga nikada ni ne bude

Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da nema "panaceje" (čudotvornog leka) za pandemiju virusa korona, uprkos trci da se pronađe vakcina.
"Ne postoji panaceja i možda je nikad neće biti", rekao je šef SZO Tedros Adhanom Gebrejesus.
 
On je rekao da je misija SZO u Kini završila pripreme za istragu porekla pandemije.
 
"U Vuhanu počinju epidemiološke studije da bi se utvrdio potencijalni izvor zaraze kod prvih slučajeva", rekao je Gebrejesus.
 
SZO se priprema da rasporedi veću grupu stručnjaka u oblast u kojoj se sumnja da se pojavila pandemija. Gebrejesus je rekao da će međunarodni tim biti poslat u kineski grad Vuhan, u kojem se veruje da je pandemija izbila krajem prošle godine.
 
On je dodao da su "projektne zadatke" osmislili SZO i Kina, ali nije precizirao kakvi su zadaci u pitanju.
  • rada

    04.08.2020 13:39
    Ni ovi ne znaju šta da pričaju. Ma, ko još njih sluša?
    Nema leka, ima vakcina.
    Neverovatno, a umešali se u medicinu i “dele savete”.
    Hvala, ovde je godinama narod zamlaćivan svim i svačim, sada kada je došlo do granice koja se ne može izdržati, pojavljujete se Vi sa informacijama koje ne znate ni da objasnite.
    Ne morate priznati koji su vam krajnji ciljevi, svi mi to znamo. Ljudi su svesni baš iz jedne rečenice mogu da izvuku i shvate šta ste i da ste plaćeni od privatnih “filantropa”.
  • M

    04.08.2020 12:02
    @tole
    Upravu si za sve čoveče lako je penzionerima i zaposlenim u državnim firmama imaju sigurna primanja svaki mesec možda neki nisu zadovoljni ali imaju neku sigurnost na koju mogu dase oslone. Dok mi sitni preduzetnici nemamo ništa promet je skroz opao nemožemo da platimo nikakve račune a hrana i ostalo samo naj neophodnije. Ovo je veoma,veoma opasno bes,besparica.....samo se gomila u čoveku dok negde nepukne. Katastrofa...
  • Mwa mwa

    04.08.2020 10:38
    Tole, tipican stanovnik Srbije - prvo sto mu padne na pamet je inat. Najjaci smo.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Slavili Hitlerov rođendan, pa privedeni

Austrijska policija saopštila je da je privedeno četvoro Nemaca nakon što su položili bele ruže na prozor kuće u kojoj je rođen Adolf Hitler u zapadnoj Austriji, povodom godišnjice njegovog rođenja.