Maske obavezne u najposećenijim delovima Amsterdama, poput ulice "Crvenih fenjera"

Grad Amsterdam od danas je počeo da primenjuje meru obaveznog nošenja maske na otvorenom prostoru, u oblastima poput ulice "Crvenih fenjera", koju posećuju brojni turisti, kako bi smanjila širenje korona virusa, uprkos tome što je to u suprotnosti sa merama države, prenosi Rojters.
Maske obavezne u najposećenijim delovima Amsterdama, poput ulice "Crvenih fenjera"
Foto: Pixabay
Prošle nedelje, holandska vlada odlučila je da ne preporuči javnosti obavezu da nose maske, navodeći da njihova efikasnost protiv bolesti nije dokazana, a moglo bi da oslabi meru držanja fizičke distance.
 
Svetska zdravstvena organizacija preporučila je nošenje maski na otvorenom u oblastima gde je velika gužva i nemoguće držati fizičku distancu.
 
Gradski službenici danas su delili letke turistima i stanovnicima, od kojih većina nije nosila maske, objašnjavajući nova pravila u gradu.
 
Kazne za nenošenje maske mogu biti i novčane do 95 evra.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet