Poljska namerava da u potpunosti normalizuje nastavu u školama

Poljska namerava da u potpunosti 1. septembra normalizuje nastavu u školama, najavio je danas ministar obrazovanja Darijus Piontkovski, uprkos rastu obolelih od korona virusa.
Poljska namerava da u potpunosti normalizuje nastavu u školama
Foto: Pixabay
Piontkovski je rekao da zemlja želi da se učenici vrate normalnom obrazovanju u školama od septembra, uz stroge higijenske mere i bezbednosna pravila za škole, prenosi Rojters.
 
Postojaće kriterijumi po kojima će škole moći da se prebace na onlajn nastavu ili da kombinuju ta dva načina ako nastavi da se povećava broj obolelih, naglasio je on, uz napomenu da nošenje maski na časovima neće biti obavezno.
 
Ne planiramo da ograničimo broj učenika u učionicama. Ukoliko bude epidemiološke pretnje, direktor će moći da donese rešenje o ograničenom broju učenika koji bi dolazili u školu, a ostali da uče od kuće, dodao je Piontkovski.
 
Poljska je inicijalno bila veoma uspešna u obuzdavanju epidemije, ali je broj obolelih počeo da raste sa popuštanjem restriktivnih mera i i utorak je objavljeno da je obolelo 680 osoba, navodi Rojters. Poljska koja broji oko 38 miliona stanovnika zabeležila je, prema današnjim podacima, 48.789 slučajeva infekcije kovid 19 i 1.756 smrtnih slučajeva. 
  • Predlog

    06.08.2020 12:21
    Budimo mydri
    Razrede razdvojte na po 15 učenika. Prvi i osmi razred da idu stalno u školu, na časove od 45’, jer je prvacima to nezamenljivo iskustvo a osmaci imaju malu maturu... Svi ostali da naizmenično 2 nedelje idu u školu na časove od 35’, a dve nedelje online nastava... Ovo posebno da važi za škole preko 1000 djaka. I prvacima i osmacima obezbediti online nastavu u slučaju da moraju da izostaju zbog bolesti ili izolacije (ako su bili u kontaktu).
  • S

    06.08.2020 00:18
    Tako je bre

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.