Zbog prekida struje delovi Njujorka ostali u mraku

Zbog prekida struje, veliki deo Menhetna je u petak rano ujutru ostao u mraku, a desetine hiljada ljudi u drugim kvartovima Njujorka su i dalje bez struje, posle prolaska tropske oluje Isajas.
Zbog prekida struje delovi Njujorka ostali u mraku
Foto: Pixabay
Portparol elektrokompanije Konsolidejted Edison rekao je da je zamračenje počelo u 5.13 (11.13 po srednjeevropskom vremenu) u Harlemu, gornjoj zapadnoj strani i gornjoj istočnoj strani Menhetna, kao i da je pogođeno oko 180.000 korisnika. Prekid je trajao oko pola sata.
 
Još oko 5.000 korisnika ostalo je bez struje u odvojenom prekidu u Kvinsu. Za sada nije poznat razlog za ove prekide struje, koji su pogodili i nekoliko linija podzemne železnice.
 
Ekipe rade bez prestanka da vrate struju širom grada, posle prolaska tropske oluje koja je pogodila američku istočnu obalu ranije ove nedelje.
 
Više od 60.000 korisnika u kvartovima Kvins, Staten Ajlend i Bronks su i dalje bez struje, saopštila je kompanija Kon Edison navodeći da se snabdevanje neće ponovo uspostaviti za mnoge od njih pre nedelje uveče.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet