U BiH još šest smrtnih slučajeva i 398 zaraženih

U Bosni i Hercegovini je u protekla 24 sata koronavirus potvrđen kod 398 osoba, od testiranih 2.151, od toga u Federaciji BiH 326 novih slučajeva, dok je u Republici Srpskoj 72, a u Federaciji je prijavljeno šest smrtnih slučajeva.
U BiH još šest smrtnih slučajeva i 398 zaraženih
Foto: Pixabay
U protekla 24 sata, u Federaciji BiH testirano je 1.645 uzoraka, od kojih je 326 pozitivno na SARS-CoV-2. Laboratorija KCUS je u protekla 24 sata analizirala uzorke koji su prikupljeni u periodu od 3. do 7. augusta, a ne samo proteklog dana.
 
Od početka epidemije testirano je 94.035 uzoraka, a SARS-CoV-2 je potvrđen kod 8.352 osobe. Zaključno sa današnjim danom, u Federaciji BiH oporavilo se 4.609 pacijenata, dok je trenutno aktivno 3.547 slučajeva.
 
U protekla 24 sata, Zavodu za javno zdravstvo Federacije BiH prijavljeno je šest smrtnih ishoda. Sa današnjim danom, ukupan broj preminulih na području Federacije BiH je 196.
 
Od poslednjeg izveštaja o epidemiološkoj situaciji u Republici Srpskoj, testirano je 506 laboratorijskih uzoraka, a novi virus korona potvrđen je kod 72 osobe.
 
Do sada je u Republici Srpskoj potvrđen 5.501 slučaj virusa korona, a preminula je ukupno 191 zaražana osoba.
 
U Republici Srpskoj testirana je ukupno 54.021 osoba, do sada se oporavilo 3.087 obolelih, a na bolničkom lečenju je 268 obolelih, dok je pod zdravstvenim nadzorom ukupno 3.759 osoba. Podaci iz Brčko distrikta još uvek nisu saopšteni.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet

Izrael napao Iran

Izrael je rano jutros napao Iran, a u blizini grada Isfahana i Tabriza na severozapadu zemlje čuo se zvuk eksplozija zbog aktiviranja protivvazdušne odbrane, javili su iranski mediji.

EU uvodi nove sankcije Iranu

Evropska unija odlučila je da uvede nove sankcije Iranu, usmerene protiv proizvođača dronova i raketa, izjavio je predsednik Evropskog saveta Šarl Mišel.