Izborna komisija: Lukašenko osvojio 80,23 odsto glasova

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko pobedio je na predsedničkim izborima sa osvojenih 80,23 odsto glasova, prvi su zvanični rezultati Izborne komisije.
Glavna protivnica Lukašenka, Svetlana Tihanovskaja osvojila je 9,9 odsto glasova, saopšteno je danas. Preostala tri kandidata osvojila su manje od dva odsto glasova.
 
Tihanovskaja, 37-godišnja bivša profesorka engleskog, sinoć je rekla da je većina građana uz nju.
 
Beloruska policija brutalno je tokom noći rasterala demonstrante koji su izašli na ulice da iskažu nezadovoljstvo dugogodišnjom autoritarnom vladavinom predsednika Lukašenka.
 
 
Foto: AP
 
Policija je u Minsku je tokom izbornog dana bila prisutna u velikom broju, a sinoć je postavila kontrolne punktove oko grada kako bi sprečila ulazak demonstranata iz drugih mesta.
 
Lukašenko je obećao da će ugušiti svaki protest.
  • ŠEF

    10.08.2020 13:55
    Pesma
    Ha ha ha
    "Smejem se a plakao bih..."-
    Lo beše pevao pesmu sa ovim tekstom?
  • Pravda 2.0

    10.08.2020 13:49
    Kako da ne
    Isto kao sto je i ovaj diktator osvojio 60%
  • Kuglager

    10.08.2020 13:30
    Mora da je koristio Vucicev recept.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet