SZO upozorava da nema dovoljno novca za borbu protiv korone

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) upozorila je na nedovoljna sredstva sa kojima raspolaže u borbi protiv pandemije i istakla da je primila samo 10 odsto od sredstava koja su joj potrebna.
SZO upozorava da nema dovoljno novca za borbu protiv korone
Foto: Pixabay
"Samo za vakcine biće potrebno više od 100 milijardi dolara", rekao je direktor SZO Tedros Adhanom Gebrejezus novinarima u Ženevi.
 
Govoreći o međunarodnoj inicijativi da se omogući bolji pristup zdravstvenoj pomoći, on je naveo da su predstojeće tri sedmice ključne i naglasio da treba povećati finansiranje za borbu protiv kovida-19.
 
Bolest je potvrđena u više od 210 zemalja i teritorija na svetu otkako je prvi put identifikovana u Kini, u decembru prošle godine. 

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet