Finska: U avionu iz Skoplja 24 putnika pozitivna na kovid

Finska je odlučila da uvede obavezno testiranje na korona virus i karantin za putnike iz nekih zemalja, nakon što su 24 od 157 putnika u avionu iz Skoplja bili pozitivni na kovid-19.
Testiranje je organizovano na aerodromu u Turku u subotu za sve putnike na letu iz Skoplja, pošto je prethodno utvrđeno da su putnici iz Severne Makedonije i Rumunije najodgovorniji za nove slučajeve u Finskoj, izjavila je ministarka za socijalnu zaštitu Krista Kijuru.
 
Dvonedeljni karantin i nasumično testiranje biće obavezni za sve koji u Finsku stignu iz država koje u poslednjih 14 dana imaju više od osam do deset novih slučajeva na 100.000 stanovnika.
 
U ovom trenutku to je velika većina država, pošto su izuzeti samo državljani 25 zemalja, među kojima su Italija, Japan, Grčka i Norveška.
 
U proteklih sedam dana u Finskoj je bilo 2,3 pozitivnih na 100.000 stanovnika.
 
Uz novčanu kaznu, za kršenje obaveznog karantina predviđena je i kazna zatvora do tri meseca, upozorila je Kijuru.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet